is vanaf nu

Ontwikkelaars zijn bezig met een onverwoestbaar cloud computing systeem

21 juli 2014

Project CockroachDB wil bedrijven een stabiele, betrouwbare cloud bieden

Ondanks de vele voordelen is het probleem met de cloud altijd geweest dat het nogal gevoelig is voor cyberdreigingen. Nu wil een team van open source ontwikkelaars hier een verandering in aanbrengen met project CockroachDB.

Project CockroachDB

Dit team heeft zichzelf namelijk als doel gesteld om elk bedrijf de mogelijkheid te bieden om een net zo veerkrachtige cloud te bouwen als techgiganten zoals Google hebben. Dit project draagt de naam ‘CockroachDB’, aangezien de ontwikkelaars willen dat het cloud computing systeem net zo onverwoestbaar is als een kakkerlak.

Het project is gebaseerd op ideeën van een onderzoeksrapport van Google. In dit rapport wordt het systeem Spanner in detail beschreven. Het belangrijkste wat van Spanner wordt overgenomen bij project CockroachDB is de mogelijkheid om op een betrouwbare manier informatie tussen verschillende datacenters te kunnen repliceren.

Voordelen

Dit zorgt er namelijk voor dat het falen van één datacenter niet voor downtime zal zorgen en dat de dienst in verschillende landen op dezelfde manier werkt. Als er dan een datacenter uitvalt, zal er een applicatie zijn die een signaal geeft aan een ander datacenter om de informatie te zoeken die nodig is. Dit zal geen probleem zijn, aangezien alle data is in elk datacenter gelijk.

Op dit moment bezit alleen Google deze technologie nog, maar als project CockroachDB een succes is, zal het beschikbaar zijn voor veel meer bedrijven.


Bron: wired.com

 

E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?