is vanaf nu

Steeds meer aanbieders van DCIM software voor het optimaliseren van het datacenter

18 juni 2014

Vooral het kunnen monitoren van het datacenter levert voordelen op

Hoewel iedereen het erover eens is dat de komende jaren erg interessant zullen worden voor datacenters, kijken de meeste experts niet te ver vooruit. De toekomst van het datacenter is namelijk best onvoorspelbaar. Wat wel duidelijk aan het toenemen is, is het gebruik van DCIM software voor het optimaliseren van  het datacenter. Zo meldt Maikel Bouricius van MyJour.nl naar aanleiding van de conferentie ‘Datacentres Europe 2014’.

DCIM software

Data Center Infrastructuur Software zijn oplossingen voor het optimaliseren van Datacenter Management. Hoewel het niet duidelijk is of de toename van oplossingen komt door de toenemende vraag vanuit de business, is het wel een feit dat er daadwerkelijk een toename is. En uiteindelijk kunt u ook zeker uw voordeel doen met DCIM software.

Voor deze software zijn er twee onderdelen die ontzettend belangrijk zijn en dat zijn Capaciteitsmanagement en Changemanagement. Waarom zijn deze belangrijk? Omdat deze zorgen voor meer efficiëntie. Met DCIM software is er dus veel meer controle over het datacenter en kan hier vervolgens ook meer uit worden gehaald.

Monitoren

Juist het houden van de controle is zo belangrijk, omdat alleen dan duidelijk is wat er goed gaat en wat er beter kan. Software voor het monitoren van het datacenter is iets wat ook onder DCIM software valt. Wanneer je kan monitoren hoeveel energie er bijvoorbeeld wordt verbruikt door het datacenter, kan hieruit worden afgeleid waar ruimte is voor verbetering. Elk bedrijf zou er dan ook naar moeten streven om een duidelijk beeld te hebben van het energieverbruik van het datacenter, aangezien hoog energieverbruik tot hoge kosten kan leiden.

Ook kan je met het monitoren van het datacenter in de gaten houden welke veranderingen tot positieve gevolgen leiden en kan er inzicht worden verkregen in de onbenutte ruimte binnen de capaciteit van het datacenter. Ook hiermee kunnen vele voordelen worden opgedaan.


Aanbevolen whitepapers:


Door: Birgit Bunt (Marqit)

E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?