Thema 2013: Are you always ON? IT On Demand

Dat IT een essentieel onderdeel is van de bedrijfsvoering, is geen nieuws meer. Dat medewerkers niet per definitie meer binnen de kantoormuren en/of vastgestelde kantooruren werken, ook niet. Zij zijn namelijk Always ON! Maar hoe komt het dan dat IT toch vaak uit de pas loopt met de vraag vanuit de business. Nog steeds wordt er reactief gewerkt en is men volgend, terwijl de business eigenlijk op zoek is naar een proactieve houding vanuit IT. Wanneer er een behoefte is, dan wil men het niet volgende week hebben, niet morgen of later op de dag, maar NU.

 

Om op deze groeiende behoefte in te spelen zal de IT organisatie IT applicaties en informatie op aanvraag direct moeten kunnen aanbieden. En daarom het thema voor dit jaar: Always ON. Hoe kunnen IT organisaties hier nu verder op inspelen? Dit is echter niet een vraag waarop één simpel antwoord gegeven kan worden. De business vraagt een snelle proactieve houding vanuit de IT organisatie, omdat de business zelf ook niet altijd in staat is om ver vooruit te kijken. In feite moet de IT organisatie namelijk niet de business bijhouden, maar de vraag vanuit de markt.

 

Voorspellend vermogen? Hoe om te gaan met BIG DATA?
Organisaties worstelen echter met een enorme berg aan gestructureerde en ongestructureerde data die gegenereerd is door computers, mobiele toestellen, sensoren en sociale netwerken. Ze staan onder druk om een alsmaar groeiende toevloed aan data op een steeds sneller tempo en tegen lagere kosten te analyseren. Dit doen organisaties om inzicht te krijgen in de consument, fraude en bedreigingen op te sporen en te voorkomen, en nieuwe inkomstenbronnen aan te boren. En om een voorspellend inzicht te krijgen, is het van belang om het verzamelen en analyseren van enorme hoeveelheden data simpeler, sneller en zelfs economisch voordeliger te maken.

 

To the Cloud
Applicaties en informatie kunnen aanbieden op elke device en elke locatie vergt flexibiliteit van de IT-organisaties en uitdagingen op het vlak van beheer en security. De gebruiker vraagt en/of eist een diversiteit aan applicaties om productie te kunnen draaien op de manier zoals en wanneer hij dit zelf wenst. Dit betekent, door de grote diversiteit aan applicaties, veel capaciteit van de IT-organisatie wanneer zij dit zelf volledig blijven beheren en support blijven bieden. Is het niet makkelijker om applicaties vanuit de Cloud aan te gaan bieden en af te gaan nemen? Daarnaast is het zo dat organisaties hun eigen Private Cloud of Hybrid Cloud omgeving kunnen opzetten. 

 

De verschuiving van IT naar "IT On demand"
On Demand wordt snel toonaangevend in de markt. Het huidige zakelijke klimaat vraagt om flexibele en responsieve organisaties. Veel insiders verwachten dat On Demand het meest indringende enterprise computing model wordt in de komende jaren. De technologie is op een punt aangekomen waar we beginnen te bewegen in een tijdperk van On Demand. De verwachting is dat het binnen twee tot vier jaar een niveau van volwassenheid zal bereiken.

 

Anywhere, anytime and on any device?
De medewerker is mobiel en wil overal en op elk moment van de dag toegang hebben tot informatie, maar dit ook nog kunnen doen vanaf verschillende devices. Die enerzijds zakelijk tot zijn beschikking zijn gesteld, de laptop en telefoon van de zaak, maar ook op devices die zij zelf inbrengen.

  • Welke technologie kan men inzetten om dit voor elkaar te krijgen? Desktop virtualisatie
  • Hoe kunnen deze meestal mobiele devices worden beheerd en beschermd?
  • Hoe kan men een veilige verbinding met het bedrijfsnetwerk opstellen op een “eigen” device (BYOD)?
  • Wat zijn de uitdagingen op het vlak van support in een 24-7 maatschappij? (selfservice)

In lijn met de business, flexibel maar dat alles met minder kosten?
De vraag vanuit de business wordt alsmaar groter, maar aan de andere kant hebben IT organisaties ook te maken met besparingen die opgelegd worden. Hoe kan men nu meer doen met minder geld? 

  • De exponentiele groei aan opslag ruimte blijft groeien, maar wat zijn de technologieën en producten die hier slim mee om kunnen gaan?
  • Bij storage is energie één van de grotere kostenposten, maar hoe kan men hier mee omgaan?
  • Het delen van server capaciteit op een slimme manier door te virtualiseren in een eigen Cloud omgeving of externe Cloud omgeving kan besparingen met zich meebrengen
  • Wie is de business? Business manager of de eindgebruiker? Consumerization of IT

MyExpo

Login voor uw persoonlijke MyExpo omgeving.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Inloggen